COPPERFIELD

Ton Jonkers

​

basgitaar , zang

​

Van kindsaf aan heb ik interesse getoond in muziek maken . Bij de opkomst van the Beatles en the Rolling Stones rond 1964 heb ik samen met een aantal schoolvrienden m’n eerste band opgericht met als naam the Brains . De basgitaar was daarbij m’n ding en die ben ik m’n hele muzikale carrière trouw gebleven . We hebben vooral in Nederland een aantal jaren met succes opgetreden , totdat 2 kornuiten werden opgeroepen voor hun militaire dienstplicht , zoals in die tijd gebruikelijk was .

m’n eerste band  the Brains

​

in de Venlose band Groove

​

Vervolgens sloot ik me aan bij Groove en later bij Decennium , beiden bands uit Venlo . Als vervanger van de zieke bassist heb ik ook een half jaar meegespeeld in het dansorkest Viktor Elvi .

Samen met Pierre Orval kwam ik daarna terecht bij de Avanties . Met dit dansorkest ben ik zeker 12 jaar actief geweest vooral in Zuid Nederland maar ook in Duitsland . 

dansorkest de Avanties

​

Nadat ik getrouwd was , ben ik gestopt met actief muziek maken , omdat combineren met m’n beroep als internationaal vrachtwagenchauffeur niet mogelijk was . 

Nu ik gepensioneerd ben , pak ik de draad weer graag op . Via via kwam ik februari 2016 bij de band Copperfield terecht en heb hier ruim een jaar de basgitaar gehanteerd . Om privé-redenen ben ik in februari 2017 gestopt met deze band , waar ik nu ik er op terugkijk , veel spijt van heb gekregen .

Vanaf maart 2018 kreeg ik het aanbod , opnieuw de basgitaar bij Copperfield ter hand te nemen en dat laat ik me geen twee keer zeggen .We gaan ervoor…………………………

bassist in Copperfield anno 2018

TERUG NAAR BANDLEDEN