COPPERFIELD


Biografie

Begin 2008 werd er tijdens de “Sjtasiefestatie “ ( in Roermond ) door Jan de Bock en Geert Beterams gemiemerd “ over de   

“goede oude tijd “ , qua muziek . Onder het genot van Vasteloavesmeziek en een glas bier , werd het idee geboren een nieuwe 

“ouderwetse “ band op te richten .

Het moest een band worden , waarbij het ten gehore brengen van muziek uit “de oude doos “als doel voorop wordt gesteld . De band moest worden samengesteld uit bandleden die gaan waarvoor ze staan , die zorgen voor een avondvullend , swingend , “TERUG IN DE TIJD  “ gevoel , voor zowel publiek als muzikant .  Het idee was geboren ……………………..nu de uitvoering nog .

Met alleen een bassist ( Jan de Bock ) en gitarist/toetsenist (Geert Beterams ) heb je nog geen band bij elkaar , dus er moest naarstig gezocht worden naar aanvulling . Allereerst werd gezocht binnen de (muzikanten) kennissenkring , zonder resultaat.

Een uitgebreidere zoektocht leverde een veelvoud van komende en vertrekkende muzikanten op , met als resultaat een enthou-

siaste Bob Gabriel , van oorsprong bluesgitarist , die het helemaal zag zitten in de te vormen band en sloot zich aan bij Geert en Jan .

Theo Dörenberg , vaker als toehoorder bij repetities aanwezig , besloot zich als drummer bij de band aan te sluiten . Hiermee was de basisbezetting een feit en kon er naar hartelust worden gerepeteerd .  Toch ontbrak het nog aan iets …..de “finishing touch”…

Die werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Michel Eijkelhardt . Hij kwam medio 2010 als “oude rot in het vak “ de band versterken met zang en gitaar .

Er werd een eerste “Try out “ gepland op 30 oktober 2010 , maar het ontbrak nog aan een naam voor de band . Na rijp beraad werd gekozen voor COPPERFIELD . De herkomst van de naam heeft zijn oorsprong in de plaats waar de band repeteert .

De band presenteerde zich voor de eerste keer , onder veel publieke belangstelling en met onverwacht succes in café-zaal Stad en Land in Asenray .


In de drie jaar hierna , volgden de nodige optredens elkaar op in zowel kleine als middelgrote gelegenheden . De band had wel behoefte om de lat op vokaal gebied wat hoger te gaan leggen . Na meerdere audities met vele kandidaten werd in de persoon van Wilma Salvino ’n zangeres met de nodige ervaring gevonden .

Als een soort afsluiting van  COPPERFIELD als 5-mansformatie werd medio 2013 een CD opgenomen rond de herkenningsmelodie van de band “Sequence “- een eigen compositie . Op 14 december 2013 werd deze gepresenteerd in zaal De Duup in Asenray voor een enthousiast publiek . Als een volledige verrassing voor dat publiek volgde tijdens die presentatie het debuut-optreden van Wilma .

COPPERFIELD  stapt 2014 binnen in een 6-koppige bezetting en merkt aan de reacties alom dat er heel duidelijk sprake is van een vooruitgang op vokaal gebied met daarbij zangeres Wilma als blikvanger .


     Copperfield  als vijfmans-formatie

                         in 2010

       met Geert , Theo , Michel , Jan en Bob


        Copperfield zestallig eind 2013


       met Geert , Theo , Bob , Michel , Jan en Wilma 


Eind september - begin oktober vindt een wijziging plaats in de bezetting . Als vervanger van bassist en medeoprichter van de band , Jan de Bock , komt in zijn plaats Paul Venhorst . Muzikale meningsverschillen liggen hier met name aan ten grondslag .


                        Copperfield  in   2014


                       met (boven) Michel , Wilma en Paul

                        ( beneden ) Bob , Theo en Geert 


Maar de samenwerking met Paul is maar van korte duur , omdat niet aan elkaars verwachtingen kan worden voldaan . Begin januari 2015 neemt Erik Duret uit Nederweert zijn plaats in als bassist . Tijdens z’n vuurdoop in februari 2015 steelt Erik de show met z’n zeer geroutineerde baspartij .


            Copperfield in 2015


            met Geert , Wilma , Theo , Bob , Erik en Michel 


Na ruim een jaar geeft Erik te kennen , de verplichtingen naar Copperfield toe , niet meer te kunnen combineren met z’n privé verplichtingen . In goed overleg wordt besloten naar een opvolger voor Erik uit te gaan zien . Uit 7 potentiële kandidaten wordt uiteindelijk gekozen voor Ton Jonkers uit Blerick . Hij wordt m.i.v. februari 2016 de nieuwe bassist  van Copperfield .


            Copperfield anno 2016


            met Michel , Theo , Ton , Geert , Bob en Wilma


Begin februari 2017 verrast Ton iedereen binnen Copperfield met de mededeling te gaan stoppen vanwege persoonlijke redenen. We hebben dan net een jaar prettig met elkaar samengewerkt en dan ontstaat weer een vacature bassist ! Omdat op korte termijn de volgende optredens staan aan te komen , gaan we op zoek naar een waardige opvolger voor Ton . Uit de nieuwe kandidaten springt een iemand naar voren en vanaf februari 2017 gaat Peter Berserik uit Roermond de basgitaar hanteren binnen de band .


             Copperfield in 2017


             met Geert , Peter , Michel , Bob en Wilma , Theo


Het is alsof de duvel er mee speelt : ook Peter houdt het maar één jaar uit bij Copperfield . De druk vanuit z’n beroepsleven is zodanig , dat hij het musiceren niet meer als ontspanning maar als inspanning ervaart en dat wordt teveel van het goeie . 

Een geluk bij een ongeluk zou je haast zeggen : Ton Jonkers wil héél graag z’n plek binnen de band weer terug krijgen .Vanaf maart 2018 krijgt dat gestalte en is Ton weer terug ‘op z’n nest ‘, terug bij Copperfield .


         Copperfield in 2018


         met Ton , Geert , Theo , Wilma , Michel , Bob

Naast in Copperfield , doet Ton ook nog ‘bassen ‘ in ’n kerkband . Hierdoor ontstaat na ’n kleine anderhalf jaar weer een kloof tussen Ton Jonkers en Copperfield , heel jammer ! Voor al vaststaande optredens wordt een beroep gedaan op ’n paar gast-bassisten , terwijl tegelijkertijd gezocht wordt naar ’n opvolger voor Ton . Uit een viertal kandidaten komt halverwege augustus 2019 de nieuwe bassist tevoorschijn in de persoon van Peter Meijs uit Herkenbosch . Met alle macht wordt hij klaargestoomd om in de laatste week van september z’n vuurdoop te kunnen ondergaan . Copperfield in 2019


met Geert , Peter , Wilma , Michel , Theo , Bob

line up : 

    Geert Beterams            gitaar / toetsen

    Bob Gabriel              gitaar / leadzang

    Theo Dörenberg        drums / zang

    Michel Eijkelhardt        gitaar /zang

    Peter Meijs                   basgitaar/zang

    Wilma Salvino            leadzang /percussie

TERUG NAAR HOME