COPPERFIELD


                        gitaar & toetsen

              Geert Beterams


Op vijftienjarige leeftijd ben ik begonnen met muziek maken met enkele vrienden uit Roermond . Onze versterkers waren afgedankte buizen-radio’s en op de akoestische gitaren werden elementen geklemd zodat het geluid versterkt kon worden . Onze drummer mocht het drum-stel van z’n oudere broer lenen . Geoefend werd o.a. bij mij thuis in de kelder , naast de stookketel , maar ook op de slaapkamer van de ouders van onze drummer . Tot een orkest is het echter nooit gekomen .

Mijn eerste echte band was Jess B. Woodcock . Hierin speelde ik begeleidingsgitaar . Het eerste optreden vond plaats op 10 januari 1970 in de kelders van Club Focus , Swalmerstraat 61 in Roermond . Daarna volgden nog vele optredens in Midden-Limburg o.a. met carnaval 1970 in de oude Nedam garage in de Mariagardestraat te Roermond , in de Soos Amicale in Herkenbosch , Club Circle aan de Parklaan en in de Raadskelder , beiden in Roermond .

Midden jaren 80 heb ik de mogelijkheden en veelzijdigheid van keyboards en synthesizers ontdekt en mij het spelen daarop eigen gemaakt .

Van begin 1991 tot eind 1997 heb ik als toetsenist bij Steady State gespeeld . Michel Eijkelhardt was sologitarist in die band . In 1996 bracht Steady State de CD “Still going steady “uit .

Jess B. Woodcock  in 1969

Eind 1971 hield Jess B. Woodcock op te bestaan . Met de twee overgebleven leden ging ik op zoek naar nieuwe mu-zikanten , die al snel werden gevond- en .De nieuwe band ging van start onder de naam United Musicians Band en de stijl werd wat ruiger . In deze band speelde ik basgitaar . Berucht waren de optredens op de studenten-bals op de Roermondse Pedac . Eind 1973 werd de band opgeheven o.a. we-gens verhuizing en studieredenen .

Steady State periode 1991 - 1997 , met 2e van links Michel Eijkelhardt


In februari 2008 tijdens de carnaval , besloot ik samen met Jan de Bock om een nieuwe band op te gaan richten . Na vele personele wisselingen was begin juni 2010 door de komst van Michel Eijkelhardt de band Copperfield een feit . In die band speel ik afwisselend solo- en begeleidingsgitaar en op keyboard .

Voor het gitaarwerk gebruik ik een Fender Stratocastor USA , een Amtech Age One echo en een Roland versterker . Voor het toetsenwerk heb ik ter beschikking ’n Yamaha PSR-500 , versterkt door een Laney KB80 .


TERUG NAAR BANDLEDEN