COPPERFIELD


basgitaar , zang

Peter Meijs 


Via ’n schoolvriend van de MULO , kwam ik in 1963 terecht in m’n eerste bandje , genaamd ‘the Louts ‘. Het was ook tevens m’n eerste muzikale samenwerking met gitarist Michel Eijkelhardt . We hadden elektrische elementen bevestigd op onze akoestische gitaren en gebruikten buizenradio’s als versterkers , allemaal nog heel primitief in het begin .

Een jaar later , haalde Michel me over naar de Roermondse band ‘the Switching Fighters ‘. Met die band heb ik in de jaren 1964 , 1965 tot wel 1969 heel vaak opgetreden in voornamelijk Limburgse zalen . 

the Switching Fighters in 1964


Begin zeventiger jaren kwam er een einde aan het bestaan van the Switching Fighters en kwam ik terecht bij Philosopher Stone .


 Philosopher Stone 


Vanaf 1978 sloot ik me aan bij de groep Sinner . Bekend is o.a. de Stones-act die we deden tijdens het beruchte BUDT-bal in Roermond .

Sinner

Onder de naam STOFPOP vond in 1981 in de Marijkezaal in Roermond ’n grote reünie plaats van sixties-bands uit Midden -Limburg . The Switching Fighters in de oorspronkelijke bezetting werden door mij bij elkaar getrommeld om hieraan deel te nemen . Als aandenken is er een zwart-wit video opname overgebleven .

Vlak hierna ging ik met nog 3 originele Fighters verder onder de naam T.S.F. , ’n soort comeback dus na 15 jaar en heb met m’n kornuiten weer ’n aantal jaren muziek gemaakt . 

T.S.F.

In de negentiger jaren ben ik toegetreden tot het dansorkest Dance Kwintet van wijlen John Timmermans en heb daar ruim 8 jaar deel van uitgemaakt . Ik herinner me nog goed optredens in de Princenhof in Venray en in Le Caveau te Geleen en niet te vergeten bij Extase en de Stoba in Echt .

 dansorkest  Dance Kwintet

Hiernaast ben ik m’n gehele muzikale carrière , bassist geweest in de begeleidingscombo van ’n koor ( en dat al ruim 50 jaar ! )


Anno 2019 vroeg wederom Michel me , om met hem mee te doen en nu als bassist in de band Copperfield . Dat zie ik wel zitten want dat is tenslotte toch ‘mijn muziek ‘. 

bassist in Copperfield anno 2019

TERUG NAAR BANDLEDEN