COPPERFIELD


Afkomstig uit een muzikale familie , heb ik altijd een zwak gehad voor drummen .

Voor wat mijn muzikale achtergrond betreft , moet je redelijk ver terug in de tijd gaan . Daarmee bedoel ik de tijd dat Elvis nog op een akoestische gitaar speelde , Cliff nog nooit van the Shadows had gehoord en Rob de Nijs de regen nog hoorde tikken op het zolderraam . Eddie Christiani was de eerste Nederlandse gitarist die met een uit Amerika geïmporteerde elektrische gitaar op het podium verscheen , voor die tijd een fenomeen . Al snel begonnen zich de eerste Nederlandse bandjes te vormen .

Ik raakte gefascineerd door het drumstel , echter …….een voor die tijd welhaast onbetaalbaar instrument . Zo bleef het voorlopig bij dromen van ….. 

Er werd getrouwd , er kwam een zoon , had m’n eigen kapsalon en geen tijd meer voor mijn droom ……..drummen .

Na verloop van tijd begon m’n inmiddels tot tiener opgegroeide zoon Jos , steeds meer interesse te tonen voor muziek , met name voor drummen . Er werd een drumstel aangeschaft , geoefend en nog eens geoefend , waarbij ik zelf ook eindelijk eens de gelegenheid kreeg 

“er achter te kruipen . “

Na verloop van tijd werd besloten een band op te richten . Samen met Louis Smeets ( bekend van het radio-programma “de rock&roll methode “ uit de jaren zeventig , dat hij samen met presentator Felix Meurders samenstelde )  hebben we de band the Silver Bullets opgericht , waarin onze zonen Jos ( drums ) en Bert ( sologitaar ) speelden en waarin later de bassist van Copperfield , Jan de Bock , ook nog heeft gespeeld . Na een redelijk succesvolle periode , ging de band door meningsverschillen qua muziekstijl uit elkaar . Jos verhuisde naar “de Grote Stad “.

Theo Dörenberg

drums , zangThuis op  zolder , ben ik wel blijven drummen , maar ik heb nooit met de gedachte gespeeld in een band te spelen .


Een aangename verrassing voor mij was , dat Jan en Geert mij in 2010 benaderden om me als drummer aan te sluiten bij hun band .

M’n vrouw Astrid en ik zelf waren meteen enthousiast en zonder band-ervaring heb ik de stap gezet en er beslist geen spijt van gekregen !

Ik doe het met veel plezier ! Elke repetitie is een feest en sinds we optreden is het alleen maar leuker geworden .

In onze oefenruimte staat m’n “oefen drumstel “, aangeschaft om minder te hoeven “sjouwen “.

Tijdens onze optredens gebruik ik als equipment , ’n SONOR-drumstel , type Force 2007 , gecompleteerd met een set Paiste cymbals .


TERUG NAAR BANDLEDEN