COPPERFIELD


leadzang , percussie

Wilma Salvino


Ik ben afkomstig uit ’n zeer muzikale familie - m’n vader verstokt liefhebber van Dixieland muziek a la Dutch Swing College Band , m’n moeder fanatiek accordeoniste in een trio , geliefd op vele kermissen in Limburg - en op zevenjarige leeftijd al begonnen met ‘solo-zingen ‘ , gesteund door een platenspeler . 

Ervaring in meerstemmig zingen , ben ik gaan opdoen allereerst in een kerkkoor in Sittard en later in het jeugdkoor De Country Singers uit Geleen o.l.v. Ben Erkens . 

Toen ik de leeftijd van 25 jaar bereikt had  , heb ik als achtergrondzangeres bij de band Sandwich  live gezongen voor de ‘voorloper ‘van L1 nl. de ROZ .

Alweer 10 jaar later ben ik bij toeval de artiest Ronny Meyers tegen het lijf gelopen met wie ik het duo Ronny&Wilma ben gaan vormen voor partijen en feesten . Voor speciale gelegenheden werk ik samen met troubadour Ger Lenssen . In eigen dorp , doe ik als rasechte carnavaliste  ook nog iets met Marcel Diels .

Pas in 2006 heb ik me voor het eerst aangesloten bij ’n 60er/70er jaren band  nl. Speed of Sound uit Reuver . Hier heb ik veel van geleerd . Optredens hadden we in Venlo , Tegelen ( met als gast Piet Veerman ) , Beesel , Boukoul , Swalmen maar ook Brunssum ( afscheidsfeest AFCENT ) .

Tussendoor heb ik in november 2012 de finale gehaald in de talentenjacht DAO ZIT MEZIEK IN (met 144 deelnemers ) , van L1 en studio Marlstone , met een eigen Limburgstalig lied .

Toen Speed of Sound ophield te bestaan , kreeg ik vrij snel daarna de kans , auditie te doen bij de band Copperfield , waarbij ik al ’n keer een nummer heb mogen zingen bij een optreden . Het klikte vanaf het allereerste moment  en nu ben ik vanaf 7 november 2013 het 6e bandlid in deze fantastische band met louter ras-muzikanten .


Wilma  , leadzangeres van

  Copperfield , anno 2013

in Copperfield  2018

TERUG NAAR BANDLEDEN